Cumhuriyet Ortaokulu

Belgegeçer : .
WEB https://mutcumhuriyetortaokulu.meb.k12.tr
Adres : KALE MAH. OKUL SK. CUMHURIYET ORTAOKULU NO: 3A MUT / MERSİN
VİZYON : Okulumuz için ideal olanın belirlenmesi, bulunduğumuz çevrede okulumuzun kendisini nasıl tanıttığı ve bulunduğumuz çevre tarafından nasıl algılanmak istediğimizin ifadesidir. Okulumuzun vizyonu Türk Milli Eğitiminin Temel İlkeleri doğrultusunda; kendisini sürekli yenileyen, bilimsel yayınları takip eden ve yeni projeler oluşturan, sanat ve spor ile ilgilenen ve yeni yaratımlar ortaya koyan, öğrencilerini hayata ve bir üst öğrenime bütün ilgi alanlarını göz önüne alarak hazırlayan, öğrenme için herkese her türlü fırsat eşitliğini sağlayan, veli "öğretmen "öğrenci iletişimini özgür bir biçimde gerçekleştiren, öğrencilerin çeşitli yeteneklerini özgürce ifade edebileceği alanlara sahip olan, bulunduğu bölge ve çevre tarafından "örnek okul " olarak tanımlanan bir okul olabilmek için çalışmaktır..
MİSYON : Misyon, okulumuzun var oluş nedenlerinin ifadelendirilmesidir. Bunun için yaptığımız tanımlamada da kimlere hizmet ettiğimizi, hangi ihtiyaçları karşıladığımızı, yerine getirmek zorunda olduğumuz yasal görevlerin genel ifadesini, çalışma felsefemizi belirtmemiz gerekir. O halde bizim misyonumuz: 1. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası doğrultusunda hareket eden, 2. Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkan, 3. İnsan Haklarına saygılı, 4. Ülkemizin geleceğini şekillendiren ve ülke geleceğinde söz sahibi olabilen, 5. Ülkemiz ve yaşadığımız dünyanın barışı için çabalayan, 6. Olaylara nesnel ( objektif ) bakış açısı ile yaklaşabilen, 7. Araştıran, inceleyen, sorgulayan, sorumluluk sahibi olan, 8. Çevresiyle iletişim kurabilen, 9. Çevreci, sporu ve sanatı seven, 10. Dürüst, özgür ve kendine güvenen, bireylerden oluşan bir toplum düzeni için çalışmaktır..
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM
Saatler : 08.00 - 15.20
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE
Isınma : KALORİFER
Servis :
Ulaşım :
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : OKULUMUZ MUT İLÇE MERKEZİNDEDİR.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :